Спеціальність Зберігання і переробка зерна
Діяльність фахівців пов'язана з технологіями зберігання зерна на елеваторах, переробкой зерна в крупу та борошно на борошномельних і круп'яних заводах і виробництвом комбікормів.
Підготовка майбутніх фахівців об'єднує фундаментальні предмети з інженерно-технічними та економічними із застосуванням інформаційних технологій.
В Україні більше 800 підприємств, в т.ч приватних займаються зберіганням і переробкою зерна, також є представництва зарубіжних фірм. Всі вони вимагають висококваліфікованих фахівців у галузі зернопереробки.
Закріплюють теорію і набирають досвід студенти в час практик на підприємствах галузі, найбільші з них: "Дніпромлин", Дніпропетровський комбінат харчових концентратів, "Універсалзернопродукт".