Спеціальність - виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
Прообразом хліба були зерна злаків. Поступово люди почали змішувати їх з водою і варити, так з’явилися каші. І лише 15000 років до нашої ери з’явилися перші коржики із зерен. Наступний етап доводиться на 2600-3000 років до нашої ери. Тоді єгиптяни навчилися використовувати дріжджі для випікання хліба. Потім мистецтво випікання хліба освоїли греки, а там і римляни. Римляни ж і удосконалили процес хлібопечення. Вони навчилися перемелювати зерна, винайшли печі, і вже в середні віки по всій Європі з’явилися булочні.
Хліб був і залишається одним із важливіших продуктів у світі. А дізнатися всі тонкощі мистецтва виробництва хліба, запрошуємо до нашого навчального закладу на спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчо концентратів» , яку було відкрито в навчальному закладі у 2007 році, а перший набір студентів було здійснено у 2008 році.
Під час навчання в коледжі студенти цієї спеціальності вивчають класичні та інноваційні технології виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів, цукристих та борошняних кондитерських виробів, харчових концентратів.
Навчальні заняття з професійної та практичної підготовки проводяться в наступних лабораторіях і кабінетах навчального закладу:
- кабінет технології галузі
- кабінет технологічного контролю виробництва
- кабінет основ стандартизації
- кабінет курсового і дипломного проектування
- лабораторія процесів і апаратів
- лабораторія компьютерізації виробництва
При всіх лабораторіях і кабінетах діють гуртки, де студенти займаються науково – дослідною роботою та виготовленням наочності.
Високий рівень фахової освіти забезпечують різні види практики, які студенти проходять на передових підприємствах галузі: ПАТ кондитерська фабрика «А.В.К.» м. Дніпропетровськ», кондитерська фабрика «КЛИМ», ТОВ «Кондитерська фабрика «Квітень» , ПрАТ «Дніпропетровський хлібозавод № 9», ТОВ «Дніпровський хлібокомбінат № 11», ТОВ «Хлібозавод № 10», ДП «Дніпропетровський хлібокомбінат № 2», ТОВ «Гея», ПАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів».
Під час виробничої практики студенти оволодівають практичними уміннями з визначених навчальним планом робітничих професій, дублюють обов’язки та стажуються на посадах змінного майстра, змінного технолога, техніка – технолога у контрольно – виробничій технологічній лабораторії, беруть участь в освоєнні нових видів продукції, інноваційних технологій і устаткування.
Випускники отримують кваліфікацію за освітньо – кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.
Випускною цикловою комісією для цієї спеціальності є циклова комісія виробництва хліба.