Спеціальність Бухгалтерський облік
Сьогодні, з появою нових форм підприємницької діяльності бухгалтер, крім обліку має також знаннями і в економіці.
Навчальний процес в Технологічному коледжі забезпечує рівень Бухгалтер з дипломом молодший спеціаліст, компетентним у застосуванні інформаційних систем, аналізі господарських операцій та економічних подій, умінні розуміти і аналізувати дані про діяльність підприємств, фінансову і податкову звітність, необхідні для прийняття управлінських рішень, проводити аудит, консультувати з питань оподаткування та менеджменту.
Підготовка фахівців грунтується на вивченні бухгалтерського обліку та аудиту, менеджменту і бізнесу, економіки, податкової системи, статистики, господарського законодавства, сучасної організації діловодства в т.ч, а також на засвоєнні студентами комплексу знань і досвіду, необхідних для ефективного виконання професійних функцій в сучасних економічних умовах.
Фахівці з бухобліку конкурентноздатні на ринку праці, успішні в підприємницькії діяльності та на держслужбі, займають посади керівників та провідних фахівців на підприємствах різних форм власності, в податкових адміністраціях, пенсійних і фінансових фондах, контрольно-ревізійних управліннях, держказначействах.
Спеціальність Зберігання і переробка зерна
Діяльність фахівців пов'язана з технологіями зберігання зерна на елеваторах, переробкой зерна в крупу та борошно на борошномельних і круп'яних заводах і виробництвом комбікормів.
Підготовка майбутніх фахівців об'єднує фундаментальні предмети з інженерно-технічними та економічними із застосуванням інформаційних технологій.
В Україні більше 800 підприємств, в т.ч приватних займаються зберіганням і переробкою зерна, також є представництва зарубіжних фірм. Всі вони вимагають висококваліфікованих фахівців у галузі зернопереробки.
Закріплюють теорію і набирають досвід студенти в час практик на підприємствах галузі, найбільші з них: "Дніпромлин", Дніпропетровський комбінат харчових концентратів, "Універсалзернопродукт".
Спеціальність - виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
Прообразом хліба були зерна злаків. Поступово люди почали змішувати їх з водою і варити, так з’явилися каші. І лише 15000 років до нашої ери з’явилися перші коржики із зерен. Наступний етап доводиться на 2600-3000 років до нашої ери. Тоді єгиптяни навчилися використовувати дріжджі для випікання хліба. Потім мистецтво випікання хліба освоїли греки, а там і римляни. Римляни ж і удосконалили процес хлібопечення. Вони навчилися перемелювати зерна, винайшли печі, і вже в середні віки по всій Європі з’явилися булочні.
Хліб був і залишається одним із важливіших продуктів у світі. А дізнатися всі тонкощі мистецтва виробництва хліба, запрошуємо до нашого навчального закладу на спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчо концентратів» , яку було відкрито в навчальному закладі у 2007 році, а перший набір студентів було здійснено у 2008 році.
Під час навчання в коледжі студенти цієї спеціальності вивчають класичні та інноваційні технології виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів, цукристих та борошняних кондитерських виробів, харчових концентратів.
Навчальні заняття з професійної та практичної підготовки проводяться в наступних лабораторіях і кабінетах навчального закладу:
- кабінет технології галузі
- кабінет технологічного контролю виробництва
- кабінет основ стандартизації
- кабінет курсового і дипломного проектування
- лабораторія процесів і апаратів
- лабораторія компьютерізації виробництва
При всіх лабораторіях і кабінетах діють гуртки, де студенти займаються науково – дослідною роботою та виготовленням наочності.
Високий рівень фахової освіти забезпечують різні види практики, які студенти проходять на передових підприємствах галузі: ПАТ кондитерська фабрика «А.В.К.» м. Дніпропетровськ», кондитерська фабрика «КЛИМ», ТОВ «Кондитерська фабрика «Квітень» , ПрАТ «Дніпропетровський хлібозавод № 9», ТОВ «Дніпровський хлібокомбінат № 11», ТОВ «Хлібозавод № 10», ДП «Дніпропетровський хлібокомбінат № 2», ТОВ «Гея», ПАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів».
Під час виробничої практики студенти оволодівають практичними уміннями з визначених навчальним планом робітничих професій, дублюють обов’язки та стажуються на посадах змінного майстра, змінного технолога, техніка – технолога у контрольно – виробничій технологічній лабораторії, беруть участь в освоєнні нових видів продукції, інноваційних технологій і устаткування.
Випускники отримують кваліфікацію за освітньо – кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.
Випускною цикловою комісією для цієї спеціальності є циклова комісія виробництва хліба.